Kärlreducering & kärlborttagning

ORSAKEN TILL YTLIGA BLODKÄRL
Hur kommer det sig att man får ytliga blodkärl? Ärftliga anlag är en stor bidragande faktor. Övriga faktorer kan vara att man har utsatt sig för mycket sol, vind och kyla vilket gör att man har lättare att få ytliga blodkärl. Nästan alla får någon gång i livet ytliga blodkärl i ansiktet, det drabbar både män och kvinnor, gamla som unga. Det varierar dock i hur mycket ytliga kärl vi får, en del får bara några vid näsvingarna andra får fler kärl spridda över hela ansiktet.
Det krävs oftast mellan 1-3 behandlingar för att bli av med sina oönskade kärl eller i alla fall se en stor skillnad på mängden och synlighet av de ytliga blodkärlen. Dessa kärl är inget som huden och kroppen behöver utan det är blodkärl som har letat sig upp till huden och går fint att ta bort.

BEHANDLING MED LASER FÖR YTLIGA BLODKÄRL
Behandling mot ytliga blodkärl och rodnad genomförs med Nd:YAG laser vilket avger ljusenergi med bara på en våglängd som kärlen tar till sig. När ljuspulserna träffar blodkärlen ombildas ljusenergin till värme. Om man kommer upp i tillräcklig hög värme i kärlen kommer kärlväggarna kollapsa och klibba ihop sig. När kärlväggarna klibbar ihop sig stannar blodflödet i kärlet och kärlet förlorar också sin egen blodförsörjning. Detta gör att kärlet inte får någon syre eller näring, och faller sönder och försvinner inom ett par veckor.
Nd:YAG laser är det absoluta förstahandsvalet mot blå kärl under ögonen, spridda ytliga blodkärl på kinderna, kärlnystan och ytliga blodkärl runt näsan.

INNAN BEHANDLING
Du får vara lite brun från solning men inte ha bränt dig i solen dagarna innan. Du får inte använda brun utan sol-produkter en månad innan behadnlingen. Du kan ta alla läkemedel som vanligt. Huden ska vara fri från smink innan laserbehandlingen.

UNDER BEHANDLING
Under behandlingen får du ha på skyddsglasögon och området som ska behandlas rengörs med desinficering. Vi behandlar önskat område med hjälp av en laser, vilket skapar en stråle av intensivt ljus som riktar in sig på hemoglobinet (blodet) och vatten. Laserljuset som absorberas av kärlet omvandlar det till värme vilket får blodet att koagulera och kärlväggarna dör. Det är sedan kroppens uppgift att bryta ner och transportera bort kärlet precis som kroppen fungerar när man får ett blåmärke.
Först kyler vi området, sedan ”skjuter” vi med lasermaskinen, sedan kyler vi igen. Laserskotten känns lite varma och stickande, men gör inte ont. Det bästa med att använda just laser är att huden inte blir skadad utan efter 3 veckor när kroppen har rensat bort kärlet så syns det ingenting. Därefter ges skott med Nd:Yag laser mot blodkärl och rodnad.

EFTER BEHANDLING
Direkt efter behandlingen har huden en lätt rodnad och kan kännas lite varm. Några kärl kan ha försvunnit direkt medan andra syns mer tydligt. Vid behandling av diffus rodnad är det inte ovanligt med små blåmärken, som syns direkt efter behandlingen. Inom ett par dagar brukar rodnaden och eventuell svullnad ha lagt sig helt. Om blåmärken har uppstått är de borta efter ca en vecka. Full effekt syns efter 2 veckor. Om det skulle bildas skorpor eller blåsbildning på det behandlade området ska du undvika att klia och pilla på det och låta huden få läka. Viktigt att undvika sol efter behandling av kärl samt att alltid använda SPF 50.

FÖRVÄNTAT RESULTAT
Behandling av ytliga blodkärl och rodnad i ansiktet med laser brukar ge mycket goda resultat. Jämfört med andra behandlingar, ger denna mest tillfredsställelse. Beroende på vad som skall behandlas och hudtyp kan det behövas flera behandlingar:

  • Kärlnystan brukar försvinna efter 1-2 behandlingar
  • Ytliga blodkärl på näsan brukar försvinna efter 1-2 behandlingar
  • Ytliga blodkärl generell i ansiktet brukar försvinna efter 1-3 behandling
TJÄNST TID PRIS
Kärlborttagning 15 minuter 1.500 kr
Kärlborttagning 30 minuter 2.500 kr

 

Det är viktigt att veta att behandlingsresultatet kan variera. Under konsultationen kommer behandlaren ge en uppskattning av hur många behandlingar som kan krävas för att uppnå ett visst resultat. Uppskattningen är baserad på beprövad erfarenhet, men är ändå ingen garanti för önskad effekt.

Vi som utför dessa behandlingar är Auktoriserade Hudterapeuter, medlemmar i SHR och innehar behandlingsskadeförsäkring.

Njuta Spa samarbetar med Synos Medical som vi har köpt maskinen av.
https://www.synos.se/

Kundvagn
Din kundvagn är tom.

Gå gärna till vår produktsida.