Ring oss 08-21 21 68 Webbshop Boka behandling

Permanent makeup

Naturligt vacker dag som natt. Ögonbryn, eyeliner & läppkontur definieras & förstärks med 3-D tekniken.

Kosmetisk pigmentering med 3-D

En unik behandling för dig som vill ha en make-up som varar i flera år.
3-D tekniken används för att skapa en permanent markering och korrigering av ögonbryn, läppfärg och eyeliner.Vad är kosmetisk tatuering?

Kosmetisk tatuering, micropigmentering eller kosmetisk pigmentering kan göras av olika anledningar.
Man kan med hjälp av kosmetisk tatuering få en permanent make-up som till exempel en Eyeliner,Lipliner eller förstärka ögonbryn.

Vem passar permanent make-up?

Du som alltid vill känna dig fräsch utan att lägga make-up

Personer med allergier mot kosmetika.

Personer med fet hud & svettningar, slippa make-up.

Personer med ojämna och svagt pigmenterade bryn och läppar.

Kvinnor och män i alla åldrar som vill definiera ögon och bryn.

Välkommen att boka en konsultation,
det är viktigt att du och terapeuten diskuterar vad du vill förbättra.
Det är också viktigt att färg och form passar ihop med just dina färger.
Makeupen ska fungera till vardags och ge ett naturligt intryck. Vid konsultationen bestämmer ni tillsammans utformning och gör upp en plan.
Därefter bokas en tid för behandling då pigmentet ska implanteras. En bedövningskräm appliceras för att minska smärtan. En lätt stickande känsla uppstår, vilket kan jämföras med att plocka brynen.
Behandlingstiden tar olika lång tid beroende på vad som ska göras. Direkt efter den utförda pigmenteringen uppstår en lätt irritation och rodnad.
Rodnaden lägger sig efter en till tre dagar.
Vid skrapning av ögonbryn,så kallad 3D bryn / microblading används en manuell penna där man skapar små strån genom att göra små snitt i huden och därefter färgläggs huden.
Resultatet blir väldigt naturligt.

En konsultation kostar 500:- som sedan dras ifrån priset på den behandling du sedan väljer att göra.

Pigment förs ner i det översta hudlagret med hjälp av en Demograf (tatueringsmaskin). Eller med 3D microblading sk. handmetoden. Pigmenten som används är mineral och vegetabiliskt baserad, det finns alla tänkbara färger. Allt för att matcha dig som är blond till mörkhårig.

Kosmetisk tatuering håller ca 2-5 år beroende på vilken hudtyp, ålder och hur du sköter om din tatuering. Sol, klor, och saltvatten påfrestar och bleker pigmentet. Olika personer kan hantera det införda pigmentet på olika sätt. Man kan aldrig på förhand uppskatta hur en person kommer att reagera på en tatuering och vilket slutresultat som uppnås. I regel brukar en kompletterande tatuering (påfyllning) ge önskat slutresultat. Ett antal personer kan behöva upprepa pigmenteringen ytterligare, vissa kommer dock aldrig att uppnå det önskade slutresultatet trots ett flertal behandlingar.

Innan behandlingen går vi tillsammans igenom vilken typ av pigmentering, form och nyans du önskar. Det är bra om du tar med dig en läpp, -ögon och eyelinerpenna som du brukar använda. Jag ritar upp designen direkt på området så att jag har en mall att gå efter. Området som ska pigmenteras tvättas av och desinficeras och ytbedövas med en gelé och behandlingen inleds. Efter att ha arbetat igenom området ett varv, bedövar jag på nytt. Läkningstiden efter behandling är 3-8 dagar, men slutresultatet kan visa sig först upp till 6 veckor.

Efteråt
Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Detta går över på ett par timmar. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av, du skall inte pilla bort sårskorporna låt läketiden ha sin gilla gång. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet. Fler än en behandling är nödvändigt i vissa fall.

Priser:
Bryn : 3500-4500:- ( från förstärkning till helt nya bryn )
Eyeliner över & under: 2900:-
Eyeliner över: 2500:-
Läppar: 3500-4500 :-
Paket med bryn och eyeliner: 5800:-Det är viktigt att du följer dessa råd för att undvika infektioner:

Före besöket:


Sola inte på 24 timmar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad.


Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att jag har möjlighet att ta ställning om behandling kan genomföras eller inte.


Efter besöket:


Inget annat än koksalt och rekommenderad kräm får användas på området som pigmenterats under de första 24timmarna.


Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet.


Skrapa eller klia inte på skorpan, den ska trilla bort av sig själv. Undvik alkohol de första dagarna, alkohol stoppar upp läkeprocessen.


Bastu och svettas mycket (hård träning) inte första veckorna efter pigmenteringen då drivs pigmenten ut.


Undvik att sola veckorna efter. Skydda de pigmenterade området från solen med solhatt eller dyl.


Du kommer att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för min och din säkerhet.


Personer under 18 år behandlas med målsmans tillstånd.